Senaste artiklarna
Sista numret av Invandrare & Minoriteter efter 40 års utgivning. Hur började ”invandrardebatten” och hur har invandrings- och integrationspolitiken förändrats sedan 1970-talet? Tidskriften Invandrare och Minoriteter har i snart fyra decennier ställt de obekväma frågorna och förmedlat forskningsresultaten på ett lättfattligt sätt. Vi har grävt i denna rika kunskapsbank för att ge en tillbakablick på debatterna, skeendena och forskningen under de senaste 40 åren – sedan i&m startades fram till dags dato. Kulturrådets nedskärningar i stödet till tidskrifter med fokus…
Läs merVad betyder det för medborgarna att deras folkvalda håller sig undan, att de inte vill svara på frågor som rör deras egna beslut? frågar Claudette Skilving på socialaktion.nu. Vad betyder det för det demokratiska systemet? Läs inlägget Läs även andra bloggares åsikter om folkvalda, politiker, demokrati eller annat intressant.
Läs merStefan de Vylder: Dag efter dag matas vi med analyser om att euro-krisen beror på att ansvarslösa regeringar har låtit statsutgifterna skena iväg. Krisländerna sägs leva över sina tillgångar, och lösningen är fortsatta åtstramningar. Men stämmer det? I kommande nr av SocialPolitik förklarar och fördjupar Stefan deVylder resonemangen kring skuldkris, finanskris och sysselsättningskris – i Grekland, EU och Sverige. Vad är kvar av det svenska välfärdsbygget? Varför är generella försäkringar viktiga att värna? Beställ SocialPolitik nr 2/2012! Läs även andra bloggares åsikter…
Läs merMissa inte Barnen i SR P1 om Barn på flykt – om att vara barn och på flykt både till Sverige och inom Sverige. Vi får möte både barn som fått en fristad och barn som lever gömd och på konstant flykt även inom Sveriges gränser. Ett gripande program, gjort av Manuel Cubas, med egen erfarenhet av att som barn komma till Sverige som flykting. Barnen i SR P1 om Barn på flykt
Läs merLåt Socialförsäkringsutredningen ta del av dina erfarenheter av hur reglerna inom sjuk-, arbetslöshetsförsäkringen faller ut i praktiken. Eller berätta hur någon närstående eller någon du möter i ditt arbete har drabbats, inte minst ur barnens perspektiv. Det är viktigt att låta utredarna få veta hur reglerna slår, innan de kommer med förslag till beslut.
Läs merSE I SVT: Korruption är ett av de största hoten mot demokratin, inte bara i ”outvecklade länder långt borta”. De som utmanar korrupta ledare riskerar sina liv. Ändå fortsätter de. Nu har några av världens främsta korruptionsjägare bildat ett hemligt nätverk för att ge varandra stöd i kampen mot mutor och maktmissbruk. Norsk dokumentär från 2011. Läs även andra bloggares åsikter om demokrati, korruption, mutor, maktmissbruk eller annat intressant.
Läs merRecension & Opinion
ANNONSER
Vårt nyhetsbrev
Prenumerera på SocialPolitiks digitala nyhetsbrev här!
ENOUGH
Donera till SocialPolitik!
I 24 år har tidningen envist skrivit om allt från barns livsvillkor och kulturens kraft till hur socialtjänst, psykiatri fungerar.
Det tänker vi fortsätta med. Vi behöver ditt stöd!
KÖP REKORDÅRENS SOCIONOMER
SOCIALPOLITIK NR 1 2021
Sagt om SocialPolitik:
"I dag lyckas få tidskrifter ge röst åt människor i ”samhällets undantag”, och samtidigt sätta in dem i sitt politiska sammanhang, så skarpt och med en sådan respekt som Socialpolitik."
Tidningen Arbetaren, dec 2021
"En initierad, saklig, men ändå enträgen röst i ett alltmer tystlåtet samtal om vår tids socialpolitik eller bristen därpå"
Nominerad på Faktumgalan 2015 till Årets trottoarpratare
"Oberoende och självständig - unik genom sin förmåga att kritiskt, uppkäftigt och konsekvent granska och debattera …"
Föreningen Sveriges socialchefer
“Tidskriften Socialpolitik blir man aldrig besviken på.”
– Arbetaren
"Bra läsning, alltihop."
Göteborgs Posten